Skip to main content

Contact

Ivo Platvoet Coaching
Zwaluwstraat 3
7523 PV Enschede

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: +31 (06) 425 24 440

Het teamprogramma:

'KEN JEZELF, KEN ELKAAR, KEN JE TEAM'

Het teamprogramma bestaat – zoals de naam al zegt – uit de volgende onderdelen.

  1. Ken jezelf,
  2. Ken elkaar,
  3. Ken je team

De rode draad in het programma is het ‘Individuele drijfverenDNATM’ van de deelnemers. Het Individuele drijfverenDNATM profiel is een grafische weergave van 7 drijfveren, die essentieel zijn voor gezond en succesvol functioneren in het werk. De drijfverenDNATM profielen zijn wetenschappelijk gevalideerd. Door de heldere opzet, herkenbaarheid en compactheid zijn ze zeer geschikt als instrument voor teamontwikkeling. Teamleden leren daarmee zichzelf en elkaar, op een eenvoudige wijze zonder oordeel, op een dieper niveau kennen.

Toelichting op de programmaonderdelen:

1 Ken jezelf

(individueel gesprek):

Als voorbereiding hiervoor krijgt je toegang tot de vragenlijst voor het Individueel drijfverenDNATM. Deze vul je in. Jouw Individuele drijfverenDNATM bespreken we in dit programmaonderdeel. Dit individuele gesprek geeft jou een helder inzicht in de motivatie achter je keuzes en gedrag in jouw werk. Tijdens deze gesprekken ervaar je dat het prettig is jezelf beter te kennen en te begrijpen. Dat geeft positieve energie. We leggen daarin steeds weer het verband met jouw dagelijkse werkpraktijk.
Aan het eind van ‘Ken jezelf’ kent iedere deelnemer de 7 drijfveren en zijn eigen unieke volgorde daarin. Hij (of zij, hieronder te noemen ‘hij’) heeft deze aan de hand van zijn eigen voorbeelden kunnen toetsen en ervaren.
Daarmee is hij zich bewust van zijn eigen voorkeursdrijfveren, zijn drijfveren waar hij weerstand op ervaart en de drijfveren die hem energie geven. Met die kennis kan hij zijn drijfveren bewuster inzetten. We leggen tijdens het individuele gesprek ook de verbinding naar de volgende 2 programmaonderdelen van ‘Ken elkaar’ en ‘Ken je team’. Dat maakt deelnemers nieuwsgierig naar elkaars profiel. Hierdoor kijken ze uit naar het vervolgprogramma.

2 Ken elkaar

(teambijeenkomst):

In dit dagdeel investeren de deelnemers in elkaar. Verschillende inspirerende werkvormen (spelvormen, filmpjes en dergelijke) worden afgewisseld met team- en individuele reflectiemomenten.Zo maken de deelnemers kennis met elkaars drijfveren en benoemen ze elkaars kwaliteiten, kennis en ervaring. Hierdoor ontstaat veel positieve energie, aansluiting, waardering en begrip voor elkaar.

Iedere deelnemer maakt aan de hand van de verkregen informatie een flap-over en deelt deze met de groep. De aanvullingen uit de groep maken zijn flapover compleet. Zo wordt doorlopend met elkaar en voor elkaar gewerkt.

3 Ken je team

(teambijeenkomst):

Tijdens dit programmaonderdeel werken we met de drie grafieken van het ‘Team drijfverenDNATM’. Dit profiel geeft inzicht in de Drijfveren die het team belangrijk vindt, waar het team weerstand op heeft, waar het energie van krijgt en hoe dit de samenwerking en het resultaat bepaalt.
Met dit inzicht doen we inspirerende groepsopdrachten om het effect van de Drijfveren op de samenwerking en het resultaat te ervaren.
Aan het eind van ‘Ken je team’ hebben de deelnemers een scherp beeld hoe ze effectiever kunnen samenwerken als team en hoe ieder daaraan zijn bijdrage levert.

En dan nog …

Ontwikkelen is een doorlopend proces. Het is handig om periodiek, bijvoorbeeld na een half jaar, te bepalen waar je dan staat, wat goed gaat en wat nog beter kan.
Daarvoor stel ik een format beschikbaar waarin het team de ‘oogst’ van de teambijeenkomst zelf gemakkelijk kan vastleggen. Hierdoor blijft de ‘oogst’ altijd beschikbaar voor gezamenlijke reflectie op de ingezette teamontwikkeling.

Wil je ook de samenwerking en prestaties van je team versterken, neem dan contact met me op. Ik vertel je graag over de mogelijkheden van dit programma. Bel me gerust op 06 425 24 440, of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. me.