stenen-zee

Het Drijfveren-DNA profiel

 

Het ‘Individueel drijfverenDNATM’ onderscheidt 7 drijfveren, verbonden met gezond en succesvol functioneren, met kleuren en jouw voorkeur daarop.
Het Individueel drijfverenDNATM profiel is de uitkomst van de 7 drijfveren op 3 categorieën: voorkeur, weerstand en energie.

Aan de hand van het Individueel drijfverenDNATM profiel, kun je jezelf op een snelle manier beter leren kennen en ben je daarmee in staat je drijfveren bewuster en effectiever te gebruiken.

Wat deze methodiek zo succesvol maakt, is:

 1.  'Waardenvrije' benadering van de verschillen tussen mensen
  Er is geen oordeel, er is geen goed of fout. Dit vergroot de openhartigheid en onderlinge verbondenheid binnen een team. Het leidt ertoe dat teamleden elkaars kwaliteiten en voorkeurstijlen beter benutten.
 2. Zelfkennis
  Het Individueel drijfverenDNATM beschrijft je persoonlijke drijfverenvolgorde en de mate van belangrijkheid van iedere drijfveer voor jou. De herkenning daarvan en fascinatie stimuleren een diepgaand zelfinzicht.
 3. Eenvoud
  De 7 kleuren (van de drijfveren) geven de motivatie achter gedachten, keuzes en gedrag helder en herkenbaar weer.
 4. tabel waardenWeergave
  Grafisch wordt het profiel krachtig en toegankelijk weergegeven.
  Je ziet in één oogopslag wat je moet zien. Eén A4 met daarop 3 staafdiagrammen met 7 drijfveren. Iedere drijfveer heeft zijn eigen kleur en hoogte.
  In het rapport bij het profiel is een en ander helder toegelicht.
 5. Gemakkelijk te onthouden
  Heb je je eenmaal de kleuren eigen gemaakt, dan vergeet je ze niet meer.
 6. Kracht en herkenning van Drijfveren
  Drijfveren zijn 1 op 1 verbonden met persoonlijke gevoelens. Breinwetenschappen laten al langere tijd zien dat gevoelens de drijvende kracht zijn achter al onze beslissingen en keuzes. De herkenning en de uitwisseling daarvan met elkaar, maakt veel positieve energie vrij.
 7. Taal
  De drijfveren maken bewust en benoembaar wat er voorheen niet was. Deze nieuwe ‘taal’ maakt de onderlinge communicatie een stuk gemakkelijker. Het geeft de mogelijkheid om op het niveau van drijfveren, ervaringen of inzichten uit te wisselen. Hierdoor worden belemmeringen makkelijker hanteerbaar en neemt de onderlinge ‘ruis’ merkbaar af.
 8. Energie
  Het effectiever kunnen hanteren van ‘vroegere ruis’ en het werken met de profielen genereert positieve energie.
 9. Teamprofielen
  Er kan uit alle individuele profielen ook een ‘team-profiel’ worden gemaakt. Dit geeft inzicht in de Drijfveren die het team belangrijk vindt, waar het team weerstand op heeft, waar het energie van krijgt en hoe dit de samenwerking en het resultaat bepaalt.
 10. Groeiperspectief
  Het idee van ‘Drijfverensystemen’ die elkaar logischerwijze opvolgen in onze ontwikkeling als mensheid, biedt perspectief voor groei.
  Door het gebruik van het DrijfverenDNATM ontstaat een versnelling van de ontwikkeling naar een waarden gedreven succesvol team.

Het gebruik van het Individueel drijfverenDNATM stelt je in staat om snel en makkelijk zicht te krijgen op jezelf en je eigen manier van werken (KEN JEZELF). In een team ben je in staat ook je teamleden op een voor ieder uniek niveau beter te leren kennen (KEN ELKAAR). Het is ook mogelijk om vanuit de Individuele drijfverenDNATM profielen het Team drijfverenDNATM te genereren en te gebruiken om je team als geheel bewuster te kennen (KEN JE TEAM).
Hierdoor kun je jezelf beter managen, elkaar beter benutten in het team en het team beter laten functioneren.

Ben je geïnteresseerd, of wil je meer weten? Bel me dan gerust op 06 425 24 440, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me.

Terug naar teamprogramma

STIR LOGO met streep groot025x

 

ST!R erkend coach

Lid van de Landelijke Beroepsvereniging van Supervisoren en Coaches: LVSC

 

Logo-IP-Training-en-Coaching-site